Η ψυχαγωγια με νοημα θρεφει την ψυχη και τη σκεψη μας με θετικη ενεργεια

Ομάδες Συμβουλευτικής – Ψυχοθεραπείας

Η ομαδική ψυχοθεραπεία ενθαρρύνει το μοίρασμα κοινών προβλημάτων, εμπειριών και προκλήσεων. Τα αποτελέσματα της είναι εξίσου σημαντικά και ορατά όπως και στην ατομική ψυχοθεραπεία. Μέσα από το χτίσιμο της εμπιστοσύνης, την αίσθηση ασφάλειας, της αποδοχής της κοινής κατάστασης που βιώνουν τα άτομα της ομάδας κατανοούν τον εαυτό τους. Η αλληλοβοήθεια και η υποστήριξη, ο σεβασμός και η κατανόηση μεταξύ των μελών της ομάδας προσφέρουν ανακούφιση, προσωπική ανάπτυξη και σημαντική βελτίωση στη ζωή τους.

...

Ομάδα Συμβουλευτικής -Ψυχοθεραπείας Μονογεϊκής Οικογένειας

Ένας μόνο γονέας αποκτά όλες τις ευθύνες της οικογένειας τα βάρη γίνονται διπλά και ο χρόνος στο να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες σε πολλές περιπτώσεις δεν αρκεί. Τα βάρη είναι πολλά και συχνά όπως και κάθε άνθρωπος αισθάνεται έντονο άγχος, ανασφάλεια και απόγνωση. Αντιμετωπίζει προκλήσεις οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές και το δύσκολο ρόλο στο να μεγαλώνει σωστά το παιδί του διατηρώντας ισορροπίες, ρόλους και όρια με αγάπη. Τα πράγματα γίνονται ακόμα δυσκολότερα όταν ο άλλος γονέας δημιουργεί προβλήματα. Οι παραπάνω λόγοι εύκολα προκαλούν κόπωση στην ψυχική υγεία του γονέα και δυσκολία στο ανταποκριθεί στις αυξημένες ευθύνες και απαιτήσεις. Αρκετοί γονείς μονογονεϊκών οικογενειών αδυνατούν να εκφραστούν και να μιλήσουν στον κύκλο τους για τα προβλήματα και τα συναισθήματα τους.

Ομάδες Συμβουλευτικής Ψυχοθεραπείας – Εγκύων

Η εγκυμοσύνη αποτελεί ένα ευτυχές γεγονός που συνδέεται με πολλές αλλαγές στην ζωή της μητέρας αλλά και του πατέρα. Η διαδικασία της κύησης και η ομαλή διεξαγωγή της, τα νέα δεδομένα που θα φέρει το νέο μέλος της οικογένειας προκαλούν εκτός της χαράς και ανησυχίες άγχος, προβληματισμούς και ανασφάλεια που συνδέονται με θέματα οικονομικά, υγείας, και επικοινωνίας στη σχέση των γονέών. Η σωστή επικοινωνία το μοίρασμα των συναισθημάτων η κατανόηση η συνεργασία στο ζευγάρι χρειάζεται να περάσουν σε νέα βάση και να διατηρηθούν.

Ομάδες Συμβουλευτικής Ψυχοθεραπείας – Καρκινοπαθών και λοιπών μελών της οικογένειας

Ο καρκίνος είναι μια δυσάρεστη επίσκεψη στη ζωή του ανθρώπου, συχνά του προκαλεί ένα σοκ φόβους και ανασφάλειες. Είναι γεγονός πως η νόσος έρχεται να του ανατρέψει δεδομένα, να του αλλάξει την καθημερινότητα και να του δημιουργήσει πολλά ερωτήματα προς απάντηση τόσο για την αντιμετώπιση της νόσου όσο για του νοήματος της ίδιας της ζωής. Η ψυχική στήριξη των καρκινοπαθών είναι μια σημαντική διαδικασία τόσο των ίδιων όσο και των συγγενών τους.

Ωριμάζω - Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας

Λεωφόρος Βουλιαγμένης 202 Δάφνη Τ.Κ. 17235 (κοντά στο Μετρό Δάφνη)
Μέγιστος αριθμός ατόμων ομάδας τα 6 άτομα. Καλέστε για περισσότερες πληροφορίες και να ενημερωθείτε για τη διαθεσιμότητα ημερών και ωρών σε ομάδες.

Υπεύθυνη Επικοινωνίας:
Μαίρη Οικονόμου
τηλ: 6984244494
e-mail: meconomou@hotmail.com


* Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που ενημερώνει ο ΕΟΔΥ